Meer informatie voor opleiding pwo

Bij de opleiding pwo, pedagogisch werk en onderwijs, is aandacht voor de leesvaardigheid van studenten zo mogelijk nog belangrijker. Deze studenten gaan straks immers aan de slag met kinderen om hen verder te helpen met hun leesontwikkeling. Pwo-studenten zijn de leesbevorderaars van de toekomst. Tijdens hun opleiding is niet alleen de eigen leesvaardigheid van belang. De Bibliotheek op school helpt ook bij de ontwikkeling van die beroepsvaardigheden die ze nodig hebben om straks in hun stage of hun werk een goede leesbevorderaar te zijn.

Waarom is lezen als beroepsvaardigheid belangrijk?

Van lezen worden kinderen en jongeren slimmer en beter in taal. Een goede taalvaardigheid vergroot de kans op een goede toekomst. Het helpt hen ook meer begrip te hebben voor anderen. En dat is belangrijk, voor wie later aan het werkende leven zal beginnen. Al helemaal voor de toekomstige pedagogisch medewerker van de kinderopvang en de onderwijsassistent in het basisonderwijs. Voor studenten aan de opleiding pedagogisch werk en onderwijsassistent is daarom aandacht voor lezen als beroepsvaardigheid in het lesprogramma belangrijk.

De aanpak van de Bibliotheek op school

Voor de opleiding pedagogisch werk en onderwijs helpt de Bibliotheek op school docenten en studenten bij het leren voorlezen aan kinderen. Een belangrijke beroepsvaardigheid voor de stage en het toekomstige werk als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Daarnaast leren studenten meer over het belang van lezen en leesbevordering voor kinderen, de aanpak BoekStart in de kinderopvang en de Bibliotheek op school voor het primair onderwijs.

BoekStart in de kinderopvang

BoekStart is een effectief programma om voorlezen op de kinderopvang te professionaliseren.

Wil je als pwo-student meer weten over het belang van lezen, leesbevordering en de aanpak BoekStart in de kinderopvang, bekijk dan de website.

Naar BoekStart in de kinderopvang

De Bibliotheek op school primair onderwijs

De Bibliotheek op school primair onderwijs zorgt voor experts in lezen en media op school, een goed leesklimaat en een actueel en inspirerend boekenaanbod.

Wil je als pwo-student meer weten over het belang van lezen, leesbevordering en de aanpak de Bibliotheek op school primair onderwijs, bekijk dan de website.

Naar de Bibliotheek op school primair onderwijs

Meer leesplezier met leescampagnes

Op scholen die werken met de Bibliotheek op school is er het hele jaar door aandacht voor leescampagnes. Via deze nationale campagnes kunnen kinderen en jongeren boeken ontdekken, op boeken stemmen, zelf verhalen schrijven, voorgelezen worden, en zelfs schrijvers ontmoeten.

Kijk hieronder voor de campagnes die voor jou als toekomstig leesbevorderaar belangrijk zijn.